Agressie Frustratie Training

Hulpverleners krijgen steeds vaker te maken met agressie tijdens de uitoefening van hun beroep. Wij versterken onze professionals al enige tijd met de Training Omgaan met Agressie.

De training, ook bekend als CPI-training (Certificaat Professioneel Ingrijpen), is ontwikkeld door oud-marinier Paul van Arkel (Academie van Arkel) en wordt afgenomen bij de Jeugdjurist. Tijdens de training leren de professionals omgaan met agressie door te oefenen met praktijksituaties. Daarnaast krijgen ze de theoretische kennis over het fysiek ingrijpen; zoals wat mag niet, wat mag wel en wanneer mag dat dan? De training is geaccrediteerd bij het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd).

Waar ligt mijn grens?
Cynthia Zweeris van de Jeugdjurist ziet in de praktijk vaak een probleem als een professional zijn of haar grens moet bepalen. “Wat is agressie precies? Voor de een begint het al verbaal, voor de ander pas wanneer het fysiek wordt”, legt Zweeris uit. “Daar komt bij dat professionals in de zorg meer tolereren dan wat je normaal zou accepteren. Cliënten krijgen meer ruimte, omdat ze mogen leren om te gaan met hun problematiek. Dat maakt het vaak lastig voor professionals om een duidelijke grens te bewaken.” Zweeris stelt ook dat de professionals maar beperkt mogen ingrijpen.

Klik hier voor meer informatie over de Training Omgaan met Agressie.