Onze organisatie

Aangenaam…

PerspektieV heeft een deskundig en professioneel team van medewerkers. We hebben medewerkers met jarenlange ervaring en medewerkers die vanuit school starten op de arbeidsmarkt. Deze combinatie zorgt ervoor dat we ervaring kunnen combineren met nieuwe inzichten.

83

MEDEWERKERS

14

LOCATIES

180

CLIËNTEN

Het ontstaan

De oorsprong van Perspektiev ligt in Balk, bij Campus De Wyldemerk. Een proefproject van de toenmalige minister van Jeugd en Gezin, André Rouvoet. Daar werden jongeren die een taakstraf boven hun hoofd hing, bijvoorbeeld wegens structureel schoolverzuim, vrijwillig geplaatst om ze de kans te geven hun leven orde te brengen. Veel jongeren gaven later dan ook aan dat ze in Balk hun leven weer beetje bij beetje leerden opbouwen. Vanwege bezuinigingen en de ontmanteling van het ministerie van Jeugd en Gezin, werd het project stopgezet en moest de Wyldemerk zijn deuren sluiten.

Enkele jongeren en ouders, probeerden daarna de initiatiefnemers – huidige eigenaren van PerspektieV – te bewegen om elders iets soortgelijks op te starten. Ze hadden het project in Balk als zeer waardevol ervaren. Niet lang daarna, in 2013, is PerspektieV opgericht, deels vanuit het gedachtengoed van de Wyldemerk. De eerste woonlocatie, in Zwartsluis, was prachtig en al snel werden er extra plekken gerealiseerd om de jongeren die voldoende vaardigheden hadden geleerd, goed te laten doorstromen. Na Zwartsluis volgde Zwolle, Emmeloord, Kampen, Heerde, Wapenveld, Emmen, Hardenberg, Apeldoorn en Lemmer.

Met deze groei in gedachten is het nu onze uitdaging om te groeien op inhoudelijke kwaliteit. Van kleine, zelfstandig draaiende teams zijn we naar multi-disciplinaire teams overgegaan en heeft ons interne behandelteam zich ontwikkeld tot een team van een hoog en veelzijdig niveau. Waar we vooral trots op zijn, is dat ons bestaansrecht nog steeds diep geworteld is in onze zorg. Namelijk dat we werken vanuit de verbinding, met vrijheid voor eigen regie en waar leren centraal staat. Ongeacht het aantal collega’s of het aantal jongeren dat we zorg mogen verlenen.

Campus De Wyldemerk in Balk
Nick Zwartsluis

Missie

Wij geloven dat je fouten niet zijn wie je bent en we geloven in meerdere kansen.Gebrek aan perspectief is volgens ons tijdelijk. Wij geloven dat oprechte en echte aandacht in nabijheid de basis vormen voor hulp en dat echt contact raakt. Wij geloven dat wij daarmee kunnen doen wat werkt.

Visie

Wij ontwikkelen en bieden individuele (ambulante) thuisondersteuning, gezinsbegeleiding en zelfstandigheidstraining voor jongeren van 14 tot 24 jaar. Dit doen wij in de vorm van 24-uurs (gezins)begeleiding, behandeling, arbeid- en schooltoeleiding, onderwijstoeleiding en gezinstherapie.

John in Goudsteeg

Kernwaarden

Belangrijke kernwaarden in de zorg die wij bieden zijn