Wachttijden

Wij kunnen pas na aanmelding en het intakegesprek een goede indicatie geven van de wachttijden. Dat is namelijk sterk afhankelijk van de situatie en de behoefte. De wachttijden verschillen ook per regio en gemeente.

Groep transparant crisis
Kantoor Goudsteeeg

Crisis

In crisissituaties, daar waar wij kunnen helpen, gelden geen wachttijden. Wij zijn zowel binnen, als buiten kantoortijden, via het nummer van het kantoor bereikbaar voor crisisaanmeldingen. 

Beschermd wonen

Voor een beschermde woonplek zijn wachttijden. De wachttijd verschilt per regio en locatie. De gemiddelde wachttijd is drie maanden. Houd er rekening mee dat de plek op de wachtlijst soms weinig zegt over de tijd dat je moet wachten. We hebben bijvoorbeeld plekken die pas vrij komen als iemand weer ergens anders gaat wonen. Wij kennen alternatieven om de duur van de wachtlijst te overbruggen, bijvoorbeeld door ambulante begeleiding, gezinsbehandeling of door te kiezen voor een plek die niet meteen geheel passend is bij de zorgwensen. Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden.

Nachtegaalstraat Zwolle
Woonlocatie Goudsteeg Zwolle

Begeleid wonen

Ook deze wachttijden verschillen per locatie. Bij aanmelding kunnen we bij benadering bepalen hoe lang de wachttijd is. Indien de wachttijd te lang is kan PerspektieV extra begeleiding thuis bieden.

Vragen?

Stel ze gerust.