Gezocht: een enthousiaste en betrokken contactpersoon!

Voor het appartementencomplex aan de Geert Grootestraat zijn we opzoek naar een enthousiaste en betrokken contactpersoon! Iemand die een goede buur wil zijn en makkelijk contact legt met de andere bewoners. Jij bent van nature proactief en laat je regelmatig zien bij de bewoners. Als er nieuwe bewoners zijn maak jij graag kennis met ze en wijst ze de weg.

Aan de Geert Grootestraat wonen reguliere huurders en (jong)volwassenen met een zorgvraag. Elke bewoner heeft een eigen individuele hulpverlener die hen de ondersteuning biedt waar nodig. Daarnaast wonen er in het appartementencomplex vier vrijwilligers die zich als goede buur betrokken voelen en als contactpersoon fungeren. Jij kunt één van hen zijn!

Hoe ziet dit eruit? Jij woont in jouw eigen studio en je houdt van de dynamiek die het wonen in deze omgeving met zich meebrengt. Het wonen op de Geert Grootestraat betekent samen zelfstandig leren zijn. Soms is er reuring in het gebouw, bijvoorbeeld luide muziek of een feestje tot laat in de nacht. Jij stapt op deze situaties af om te checken hoe het gaat en gaat hierover in gesprek met bewoners. Dit doe je vanuit verbinding, met humor, je voeten stevig op de grond en in samenwerking met de andere contactpersonen en/of begeleiders.

Daarnaast onderneem je in ieder geval één keer in de maand een activiteit met onze bewoners, waarbij jij een coördinerende rol hebt. Voorbeelden van activiteiten zijn: samen eten, spelletjes doen, een voetbalwedstrijd kijken of darten. Aan de Geert Groote willen we elkaar leren kennen, samen leven, en weten wat er speelt, deze activiteiten zijn hierin de rode draad.

Verder neem je deel aan de maandelijkse vergadering met de andere contactpersonen. Hierin bespreken we onder andere het wonen in deze omgeving, de georganiseerde activiteiten en jouw rol. Je bent als vrijwilliger middels een vrijwilligersovereenkomst verbonden aan één van de organisaties die zorgdraagt voor de Geert Groote straat. Affiniteit met de zorg en/of een behaalde sociale opleiding is een pré.

Denk jij dat jij de geschikte kandidaat bent! Neem dan contact op met;

Atze van der Pol
a.vanderpol@perspektiev.nl

Erik de Groot
e.degroot@perspektiev.nl

Artist impression Geert Grootestraat in Zwolle

Geert Grootestraat in Zwolle