Professionals

PerspektieV is een organisatie ontstaan uit jarenlange ervaringen vanuit de intensieve jeugdzorg en onderwijs. We richten ons op het vergroten van de zelfstandigheid. We leren jongeren te reflecteren op hun eigen gedrag. Daarnaast ondersteunen we de jongeren met school en/of werk.

Een vaste route

Bij PerspektieV gaan we samen met de jongere een “route” vaststellen, een route die bij hem of haar past. Deze “route” omvat bij Perspektiev altijd twee gebieden: school ontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling.

De school ontwikkeling geven we in samenwerking met scholen uit de regio vorm in de Leer/werkplaats in IJsselmuiden. Maar ook bij scholen in de regio.
 Is er geen sprake van schoolopleiding dan gaat de jongere vanuit de leer/werkplaats naar een arbeidsplek toe werken. De jongere krijgt een coach als persoonlijk begeleider.


Bij de persoonlijke ontwikkeling werken we met leer -en ontwikkellijnen. Hierbij vinden we van groot belang dat de jongere leert te reflecteren op zijn of haar eigen gedrag. Een voorbeeld hiervan is onze Agressie Frustratie Training.