Logo Jeugdjurist

Om de kwaliteit van de jeugdzorg te verbeteren en om cliënten, zorgverleners andere organisaties in de jeugdzorg beter van dienst te zijn hebben PerspektieV en de Jeugdjurist de handen ineen geslagen.

De samenwerking is gericht op het ontwikkelen van specifieke trainingen en het bieden van praktisch advies voor organisaties in de jeugdsector. De eerste gezamenlijke producten zijn de training Omgaan met Agressie en een uitgebreide BHV-cursus voor professionals in de zorg.

Veel zorgorganisaties en professionals wenden zich tot de Jeugdjurist voor advies over de regelgeving omtrent de kwaliteit en de veiligheid van de jeugdzorg. Deze is ingewikkeld en wordt vaak bijgesteld of veranderd. Wat in 2011 begon als ondersteuning bij het behalen van het ISO- of HKZ-keurmerk (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector), is inmiddels uitgegroeid tot breed advies over de kwaliteit en de veiligheid van de zorg in de jeugdsector. Zowel voor de zorgorganisaties en de jeugdprofessionals, als de ouders en de jongeren zelf. Het expertteam heeft een brede kennis van de factoren die resulteren in succesvolle jeugdhulpverlening. De kracht van de Jeugdjurist is de vertaling van de regels en wetgeving naar de werkvloer, naar praktische tools en slimme oplossingen. De juristen, consultants, trainers, jeugdprofessionals en onderzoekers komen zelf uit het veld. “Dat is ook wat ons zo beviel”, vertelt PerspektieV-directeur Stephan Dijkstra. “Met het bundelen van hun brede kennis en onze praktische ervaring ontstaat er een hele krachtige organisatie, die niet alleen adviseert maar ook direct een oplossing biedt voor een probleem.”